Fórum > UNIpoker > Liga borců - jak ji vylepšit?
Vkládat nové příspěvky mohou pouze přihlášení, aktivovaní hráči.
- [72] GhostJ Čtvrtek, 19.05.11, 8:28:50 0
-
To 71: Kvuli větší věcné souvislosti jsem přesunul vlákno na: http://www.unipoker.cz/forum/1x117-jetbull/
- [71] puncel11 Úterý, 17.05.11, 19:52:59 0
-
ze zahram si par SNG do borcov..stalo ma to 50 dolarov.. ach drzim si jazyk..3x na turn a 2x na river v alline po flope.. ach neskutocne... 2 x 1 over cards, 1x GS, a 1x OE, a 1 x FD po flope allin
- [70] jacko23 Pondělí, 09.05.11, 0:03:38 0
-
vidim to bohuzel stejne...kdyby aspon byly ty avizovany turnaje s added tickety na cpt ale na herne bez trafficu nema smysl hrat...a nic proti brnu... :)
- [69] Neděle, 08.05.11, 21:53:56 0
-
Podle mě by bylo taky nejlepší řešení LB úplně oddělit a udělat z ní zvláštní postup na GF. Ale další sezónu určitě hrát taky nebudu, JB mi naprosto nevyhovuje.
- [68] Ca11away Neděle, 08.05.11, 20:46:13 0
-
no cekala bych trosku obsirnejsi odpoved..... al JB jako hlavni herna mne staci .. na 99% se do letniho semestru registrovat nebudu
- [67] gubbi79 Neděle, 08.05.11, 20:32:14 0
-
Pavle díky alespoň za rámcové odpovědi. Každopádně odpovědi ad 1 a 3 mi stačí... tímto prosím nadšence z Plzně, ať se hlásí Petrovi Veličkovi coby nový správce pro Plzeň. Novou sezonu už hrát bohužel nebudu. GL.
- [66] Deathpro32 Neděle, 08.05.11, 19:54:48 0
-
Ja už som to tu písal na začiatku, ale nejako sa na to zabudlo, tak to pripomeniem. základný problém LB vnímam (osobne aj z diskusií) konflikt profík vs. začiatočník. UNIpoker je ale pre všetkých, tak nevidím dôvod, aby sa LB menila smerom v prospech nováčikov. To by logiku nedávalo. Problém by vyriešilo odčlenenie LB od celkových rebríčkov. Ostali by 3 rebríčky regiónov ako doteraz + 1 celo československý rebríček LB. Upravil by sa pomer postupujúcich a hlavný problém by bol vyriešený (ak ignorujem fakt, že sa hrá na JB, lebo s tým sa nič robiť nedá)
- [65] pavelcz Neděle, 08.05.11, 15:29:40 0
-
Ahoj všem, díky za vaše příspěvky. Ještě než odpovím nějak podrobněji, tak odpovím na základní parametry, na které se zeptal Vašek:
- Letní liga se bude hrát na Jetbullu
- Další GF bude s největší pravděpodobností opět v Brně - poslední sobotu v měsíci
- Bodování jednotlivých lig vzhledem k počtu účastníků - pokud máš namysli živé turnaje, tak úpravu bodování nechystáme
- Ano, chystáme určitou progresi ohledně postupujících na GF z jednotlivých regionů.
- [64] gubbi79 Neděle, 08.05.11, 14:19:31 0
-
Docela rád bych slyšel odpověď od vedení unipokeru na dotazy v [41].
- [63] gubbi79 Čtvrtek, 05.05.11, 21:58:54 0
-
To [54]: Jen jsem si tak představil plakát lákající do unipoker ligy, na kterém je vyfocenej Vojta a říká Poker už nehraju, hraju unipoker. ;-) Nebylo to nic proti tobě...:-)
- [62] Čtvrtek, 05.05.11, 19:33:53 0
-
Jsem rád, že ti to pomohlo...mě právě UNI nastartoval, a proto rád s vedením řeším, díky čemu atd.
- [61] Ca11away Čtvrtek, 05.05.11, 18:10:53 0
-
tak to je samozřejmě pravda, ale určitě takhle nehraješ jeden semestr ale mnohem víc...jen mně prostě přijde, že ti co mají nahráno, toršku pozapomínají na to, že s to za stolem museli odsedět taky, pokud už nepracovali a mohli s dovolit do začátku nalít víc než 250 Kč za registraci....proto jsem navrhla to rozdělení na 3 stupně buy-inů.. jednak by vítěz daného stupně měl víc bodů. ale taky by měl představu, jestli dané BI už zvládá a může jít výš ...já jsem se díky UNI začala a 3 měsíce hraju sitka..nemám na to tolik času ale průměrně jich tak 20 - 30 denně dám + nějaké MTT (bohužel minimum na JB) .....ale abych to i za sebe zakončila, tak si dovolím komunitě UIPOKERu poděkovat za to, že mně k pokeru dostala, že na mně platí poslední Milanova věta, i když další semestr asi hrát nebudu . . . a přeji co nejvíc spokojených hráčů
- [60] Čtvrtek, 05.05.11, 17:48:46 0
-
Dovolím si to od sebe nějak zakončit: Mám odehráno x tisíc sitek apod. na různých hernách, živím se tím, na UNI nějaký ten úspěch taky mám, a proto si dovoluju tvrdit, že bez nějakýho tvrdýho grindu to nejde! Nebudeš plusová, nebudeš se nikam posouvat, nebudeš prostě lepší než ostatní. LB to trochu nutí, to je dobře. Snad UNI vychová další hráče, kteří díky UNI chytnou slinu a začnou na sobě makat...
- [59] Ca11away Čtvrtek, 05.05.11, 16:47:54 0
-
no je pravda, že LB v tomhle formátu do UNIPOKERu moc nesedí..já chápu celou ligu jako skvělou možnost pro nováčky .. .mně osobně pomohla k tomu, abych s pokerem začala a na malých SnG se trošku vyhrála (ale mých pár tref je na LB fakt málo)...teď je moje motivace dostat se na ČPT, ale moje reálná šance, že se tam dostanu přes ligu je naprosto mizivá,....to už je větší šance, že to trefím v nějaké kvaldě . . jinak zkuste LBhrát týden jenom na turnajích, které mají BI 1dol...chtěla bych vědět, kteří ze současných borců budou v žebříčku nahoře.. ..ti, co mají peníze mají prostě v LB větší šance, že něco trefí a hlavně za víc peněz . . podobné je to i ve všech turnajích, kde se dá neomezeně dokupovat . . . jinak LB podle mně jde i proti pravidlům BR, sice všichni píšete, ať nováčci hrajou, že budou mít šanci, ale o dolarech to přece není, každý by nejdřív měl dostatčně chápat BR management a ne grindit jako o živt, aby se umístil na 40.týmv LB
- [58] vojta88 Čtvrtek, 05.05.11, 15:46:31 0
-
to 55: Jak to myslis nahraje 50-100$? Jestli to myslis jako depositnout a ne nahrat hranim pokeru, tak podle toho co sem mel tak nejak moznost videt, tak je to pro vetsinu studentu zacinajicich s pokerem ( coz je cilovka unipokeru ne?) celkem problem. Co se tyce 30ti turnaju denne, tak to bude asi pro studenta taky problem, kdyz beru v potaz, ze zacinajici hrac asi nebude multitabelit ani hrat turba. Takze ve finale tech 500 sitek mozna nenahraje za celej semestr. Nehlede na to, ze bude muset furt screenovat a postovat to do lb. A stejne tech bodu bude mit zalostne malo. Ja z toho puvodniho vkladu 10$ nebo kolik to bylo mam ted pres 600$. Nescreenuju kazdy ITM, protoze me to nebavi, ale i tak sem nahral kazdej mesic kolem 300$ a v LB tak nejak paberkuju....
- [57] vojta88 Čtvrtek, 05.05.11, 15:20:43 0
-
to 51: Ok, pokud je to to nejlepsi mozny reseni a do UNIpokeru tenhle typ dilci souteze patri, tak pak je to v poradku. Ja sem myslim dostatecne vyjadril svuj nazor na LB, chapu jak to vidis ty a tak bych to asi nechal, nechci do toho nejak moc zabredavat...
- [56] Čtvrtek, 05.05.11, 15:15:24 0
-
Ještě něco - tady přece hraješ půl roku o vstup na ČPT - ty musíš hrát a makat na sobě, abys to jednak vyhrál a abys na ČPT nepřišel, neposral se a jel zas domů...
- [55] Čtvrtek, 05.05.11, 15:12:41 0
-
To je ale zas na druhou stranu hrozně dobře, že něco člověka nutí hrát. Aspoň zjistí, na co má v pokeru, co mu vyhovuje atd. Pokud je někdo schopnej takhle hrát a hrát a projet tisíce...tak je t gambler a brzy mu to dojde, ale k tomu přece LB nenavádí. A není pravda, že tě to nutí nedodržovat BR. Já dal příklad s mými 50ti dolary a hrál jsem s bankrollem cca 15BI, což je hodně malej BR, jenže já už svoje vzorky na donech např. měl v tisících, věděl jsem, že jsem plusový hráč, mohl jsem si to dovolit. Tak nějakej nováček, co to s pokerem myslí vážně, si nahraje 50-100, hraje dolarový sitka = dobrej BR. Zahraje jich denně třeba 30 (já dávám třeba i 100, tak už mám zkreslený, kolik toho odehraje nováček, ale 30 by mohl ne?). ITM bude třeba 10% první a nahaje 3,5dolarů do LB, druhej kolem 12,5% a nahraje já nevím 2 dolary a v 15% 1dolar - zaokrouhluju. Takže za 10 turnajů nahraje třeba 6 dolarů, odehraje jich 500 a má 300 v LB a dostatečný body na to, aby spolu s výsledkama z turnajů UNI byl na GF.
- [54] vojta88 Čtvrtek, 05.05.11, 15:10:57 0
-
to 50: Tomu asi nerozumim. Poker sem proste prestal hrat tak jak jsem ho hral driv a prakticky jediny co ted hraju jsou turnaje UNIpokeru + par turnaju na JB. Mozna sem to spatne formuloval, ale co te na tom tak pobavilo?
- [53] vojta88 Čtvrtek, 05.05.11, 15:00:16 0
-
To 48: me to asi ani moc neprekvapuje, protoze presne k tomuhle LB jakoby vede. Abys hral vic, i kdyz se ti nechce, za vic nez bys mel, bez BRM a to jenom proto abys nahral vysledky. Takhle 'ovlivnit' se asi neda moc lidi, ale nekdo urcite... Protoze jak se vlastne hraje liga borcu? Sednes si k pocitaci a 8 hodin hrajes a vsechny ITM screenujes a nahravas? LB totiz ve svy podstate neni nejaka soutez, ktera by se dala hrat. Je to akorat zebricek, kterej odrazi to jaky BI kdo hraje, kolik ma kdo casu prosedet u PC a hrat, jaky je schopnej hrat volume, kolik penez kdo toci, kdo hraje sitka, kdo HUpy, kdo turnaje atd...
- [52] Čtvrtek, 05.05.11, 14:54:41 0
-
A chtěl jsem teda dodat, že jsem měl na expektu 50 dolarů taky a prostě zagrindil x desítek double upů, hupů a bylo to.
- [51] Čtvrtek, 05.05.11, 14:53:16 0
-
Já ti, Vojto, rozumím, ale prostě sám sebe popíráš. V pokeru se nějakou tu dobu pohybuju a peníze a skill jdou prostě ruku v ruce. Může se objevit gambler, co si zatočí za pár set - ale zatočí si jednou, dvakrát. Nebude mít úspěch, bude mít třeba měsíc nebo dva body, ale to je vše. Pak může být hráč, co bude skillem na midstakes sitkách kolem 50 dolarů a ten moc dobře ví, že má hourly rate třeba 50+/hod., nemá tedy důvod hrát UNIpoker, protože je to EV-. Pokud ji stejně hraje, všichni ostatní hráči by měli být šťastní, že si s takovým zahrajou. Takže výsledek? Všichni si tady jsou celkem rovní...viz Martin nebo i já minulej semestr - můžeš mít 50 dolarů a nahrát screeny za 2 tisíce, pokud máš trochu skill a nechytneš zrovna downswing. Ryba vezme celej bankroll a zatočí, rozumnej hráč zatočí 100x apod. Prostě tvoje argumentace, že bude třeba hrát někdo, kdo bude točit stovky - tak ať si je točí, ale musí ukázat skill i jinde, aby na to GF šel...P.S.: Já třeba s UNI víceméně končím, protože je to pro mne už dost EV-, pokerem se rok živím a stejně jsem tu hrál třeba minulej semestr. Sice jsem do ligy borců něco nahrál, ale prostě uměl jsem si to spočítat a nevyplácelo se mi roztahovat bankroll i na expekt atd., takže jsem si více méně poradil v jiných oblastech - freezouty apod. Proto se tu angažuju v debatě, protože to už x sezon řeším každej semestr s Pavlem a Petrem a tohle prostě je dobrej formát ligy borců...
- [50] gubbi79 Čtvrtek, 05.05.11, 14:49:25 0
-
To [49]: to by mohl být dobrý reklamní slogan: "S pokerem jsem skončil, teď už si jen tak pro radost zahraju unipoker." Looool.
- [49] vojta88 Čtvrtek, 05.05.11, 14:19:06 0
-
to [44] Ok, možná že to beru trošku do extrému, ale za tim principem si stojim. U LB je naprosto jiná situace než u freerollů/živáků/freezoutů. Skill advantage prostě patří k pokeru a při tvoření ligy to vůbec nemůžeš brát do úvah. To na jaký úrovni budou hráči, kteří ligu budou hrát nijak neovlivníš. Ale nastavit parametry/dílčí soutěže tak, aby měli všichni stejný podmínky, i kdyby to v krajním případě mělo znamenat zrušení LB, to už ovlivnit jde. Na začátku ligy víš přesně jaký BI turnajů se budou hrát, kdy se bude hrát, kde se bude hrát a všichni maj stejný podmínky (kromě skillu samozřejmě, ale to v jakýkoliv lize, nejen pokerový). Podle toho si zvolíš jestli je to pro tebe EV+, jestli máš šanci postoupit na GF, jestli na to máš BR, čas, motivaci... a jestli prostě chceš hrát tuhle ligu, nebo budeš hrát radši Celebrity poker tour nebo já nevim co. LB je ovlivněná financema jednotlivejch hráčů a nemají všichni stejný podmínky, tudíž nevíš jestli třeba příští semestr nebude hrát někdo, kdo nebude dodržovat BRM, bude točit stovky $ a nedá nikomu jinýmu šanci (to že je to idiot jak píšeš, je sice hezký, ale ostatní s tim nic nenadělají a sám určitě nejlíp víš, že kolem pokeru je takovejhle lidí dost). To je jako kdyby se v neděli hráli dva freezouty, jeden za 2$ a druhej za 50$, kterej by měl dvakrát tak velký bodový ohodnocení. Taky by šlo říct nováčkům „no snažte se, třeba si jednou zahrajete ten za 50$ jako borci, který na to maj“. Suma sumárum, LB mě osobně do UNIpokeru (nebo do jakýkoliv ligy) moc nesedí. Jestli jde nějak rozumně upravit nevim. Já jsem s pokerem skončil a jediný co si teď pro radost pinkám je UNIpoker. Zatím mě to baví, motivaci mám, spojení on-line a živejch turnajů je pro mě ideální, takže ať se s LB stane cokoliv, asi hrát budu…
- [48] Maveno Čtvrtek, 05.05.11, 13:58:25 0
-
Samotného mě překvapilo, když jsem si soupeře z LB házel do Sharkscope, jak je většinou každý x set USD v minusu. I když jsem podle grafu jen mírně v SnG v plusu, tak mám navíc několik set USD z rakebacku. Sice chápu tu motivaci být nejlepší, postoupit na GF (taky proto to hraju :), ale zase si člověk musí dát dohromady výnosy a náklady...
- [47] fuertes_ Čtvrtek, 05.05.11, 13:25:27 0
-
Držte se tématu, nikdo neříkal, že chce silnou hernou - jen to tady bylo nadhozeno jako příklad, ne přání!
- [46] Čtvrtek, 05.05.11, 13:22:22 0
-
Hlavně si položte otázku, proč by silná herna (PS, FT) měla spolupracovat právě s unipokerem - svejch projektů mají až až. Dle mého nejkvalitnější byl na začátku expekt a poté to už šlo z kopce. Betclickem počínaje a Jetbullem konče.
- [45] fuertes_ Čtvrtek, 05.05.11, 13:18:56 0
-
Tak jak napsal gubbi..dokud nebudeme vědět podmínky pro další sezonu/y, tak nemá cenu moc polemizovat. Já tady sice nadhodil jeden model, ale nepřemýšlel nad tím, že se to bude hrát na PS - samozřejmě problémy LB se můžou detailně řešit až podle herny.
- [44] Čtvrtek, 05.05.11, 13:01:44 0
-
Když má někdo prachy, neví co s nima a točí je, aby pak nahrál screeny do ligy borců UNIpokeru, kde hraje o vstupenku na ČPT, kde půjde po hodině domů, je to idiot...To přece nemůžeš brát extrémy. POdívej se na to takhle...zruš freerolly, protože tam nastupujou hráči, co už poker hrajou třeba rok, dva a znají kombinace a maj tím pádem výhodu proti nováčkům, kteří to hrajou podruhý a je to nefair...blbost...
- [43] V3nd3tta Čtvrtek, 05.05.11, 12:41:27 0
-
ja vim kdo to je, minule jsem uz koukal na ten graf :D
- [42] vojta88 Čtvrtek, 05.05.11, 12:23:41 0
-
Problém LB neni ani tak v tom, že se zrovna momentálně hraje na JB, ale spíš celej koncept ligy, kterej nejde imo nějak rozumně a realizovatelně změnit k lepšímu. To, že se hraje na JB, kde je nulovej traffic a nedá se tam prakticky hrát nějaký rozumný volume je až druhotnej problém. Nechápu proč by se začínající hráči, kteří nemají BR na větší BI, měli nějak honit za těma, co točí stovky dolarů v turbo HU. Myslim, že pro nováčka neni lepší motivace, než možnost bejt první. Tuhle možnost má ve všech dílčích soutěžích kromě LB. Díky tomu, že se zaznamenávají pouze výhry, je celá liga dost zkreslená. Kdyby na začátku každý začínal se stejným zůstatkem na účtu a z toho se musel vypracovat, udělat si BR (stejně jako Maveno) a své výhry zaznamenával do žebříčku, případně kdyby bustnul tak by se mu body odečítali, tak poté by měli všichni stejné podmínky a liga by byla fér. Nováčci by mohli dohánět zkušené (rozuměj šťastné) borce, byli by motivovaní, protože by bylo reálné je dohnat a bylo by. Takhle má výhodu ten, kdo má peníze a neví co s nima, vytočil něco v ruletě, trefil na začátku nějakej turnaj atp. Navíc se mnohdy nejedná o žádné borce, které by měli nováčci dohánět nebo snad napodobovat. Ono naprostym ignorovánim BRM (jak psal Maveno), hraním stakes na který nemám atd. jde nahrát stovky bucks do LB, ale asi to není to, o co tady jde… Například bych začínajícím hráčům asi moc nedoporučoval dohánět tohohle borce (no offence, jen to tu zdovolenim použiju jako příklad) - http://img840.imageshack.us/img840/7500/29921273.png
- [41] gubbi79 Čtvrtek, 05.05.11, 11:04:37 0
-
To [38]: podle toho, co jsem včera viděl na freerollu u stolu, tak si nováčkové věří na celé pole hráčů :-D Btw. nebylo by od věci, kdybychom k diskuzi znali informace na vstupu, takhle se tu pořád bavíte o tom, jak LB vylepšit, ale když zůstane unipoker na JB, tak nevím, co by vlastně šlo vylepšit. To už můžeme spíš otevřít myšlenku Ligu borců úplně zrušit... Přeci jen, semestr pomalu končí, takže by bylo dobré vědět: 1. Na jaké herně se bude hrát další semestr (letní liga)?; 2. Kdy a kde se bude konat další GF?; 3. Chystá se nějaká úprava bodování jednotlivých lig ve vztahu k počtu účastníků?; 4. Chystá se progrese postupů na GF ve vztahu k aktivovaným hráčům jednotlivých regionů? Docela rád bych slyšel od vedení unipokeru odpověď na tyto 4 dotazy. P.S. Nejsem Pavel, takže je to zas hnusně nezformátované, snad se v tom neztratíte.
- [40] Středa, 04.05.11, 23:44:45 0
-
A nikdy si poker předtím nehrál? :)
- [39] Středa, 04.05.11, 21:49:30 0
-
Já jsem nováček qa můj cíl byl top 10 :))
- [38] Středa, 04.05.11, 21:37:37 0
-
Nováčkův cíl reálně nebude top10, ale top40. Top ten třeba za sezonu, dvě, a to by se měl dostat výš i herně i finančně si tím pádem moci dovolit vyšší BI, protože si bude věřit na to pole atd...
- [37] Středa, 04.05.11, 21:35:53 0
-
Ano, přesně tak, nedostaneš peníze navíc, ale body navíc! Nováčci jsou podle mě motivovaní dost, pokud ne, nevydrží u pokeru dýl jak pár měsíců...
- [36] Ca11away Středa, 04.05.11, 21:19:22 0
-
tak s tím milane souhlasím, ale za borce žádné peníze navíc přece nedostaeš ... bavíme se o tom, jak LB modifikovat a motivovat nováčky, aby hráli víc..mně by třeba nevadilo poměřit se s fishkama jako jsem já :) protože si BI za 10 nebo víc dolarů nemůžu dovlit
- [35] Středa, 04.05.11, 21:13:44 0
-
:))) Víš, proč to nikomu nevadí? Protože winner micro leaderbordu dostane o řád míň než winner high leaderboardu :)
- [34] Středa, 04.05.11, 20:30:57 0
-
To 33: to by mi taky vyhovovalo, stejně nehraju turnaje dražší než $10BI. Mě by se to líbilo, ovšem je tu určitě plno jiných lidí, kteří by byli proti
- [33] Ca11away Středa, 04.05.11, 19:32:18 0
-
jak jsem psala . dalo by se rozdelit borce na š skupiny podle velikosti BI do turnaju a v dane skupine by hraci hrali proti sobe ...... na jinych hernach otaky tak funguje a nikomu nevadi, ze jsou 3 leaderboardy
- [32] Středa, 04.05.11, 17:54:07 0
-
Nedá mi to se nevyjádřit, ale jen k příspěvku č. 31: Dejme tomu, kdyby se někdy UNI hrál na PS, tak tam by se stačilo přihlásit do sunday storm a po pár hodinách bys vypadl na 20 000 místě a stejně bys porazil 20 000 hráčů...tzn 20k bodů? To by asi nešlo
- [31] fuertes_ Středa, 04.05.11, 14:28:42 0
-
Filozofie herny k naší LB je, abychom hráli jejich turnaje a odváděli fee(tak to alespoň chápu já)..teď jsem na jedné herně narazil na zajímavý způsob bodováni za SnG. A možná by to pomohlo vyřešit i tento problém a zavést to i na MTT. Jejich styl bodováni je v tom, že hráči získávají body za každý turnaj a výše bodů se odvíjí pouze podle počtu porařených hráčů. Pokud hraje HU, za první místo dostane dva body, za druhé jeden bod. To samé se SnG pro deset lidi, první dostane deset bodu, poslední jeden bod. U turnajů by se to mohlo zavést obdobně - čím více hráčů "přežiješ", tím více bodů máš. "Velké trefy" by tak byly opět zohledněny. A peníze by v tomto modelu byly úplně mimo. Body do zebříčku by se pak získali úplně stejným stylem jako nyní, akorát by rozhodujícím prvkem byly tyto získané body a ne peníze. Cele to bude opět o čase, který u toho prosedíme. Takže pouze poctivy grind a velké turnaje :o). Neříkám, že tohle je řešení a nemá to chyby – odpůrci jistě budou :o) – jen mě to napadlo jako možná alternativa..
- [30] Středa, 04.05.11, 12:57:01 0
-
To je o dohodě/smlouvě, to nebude asi jednoduchý a možná ani reálný.
- [29] Ca11away Středa, 04.05.11, 12:33:18 0
-
k tomu mně ještě napadlo, nešlo by rozšířit LB třeba na 5 heren?? teda pokud by s tím neměl problém JB
- [28] Ca11away Středa, 04.05.11, 11:23:43 0
-
jako mně je to vcelku jedno, pokud se LB bude hrat na JB, tak tam hrat nebudu... pokud se shodneme na tm, ze novacci maji slapat od zacatku, po malych castkach,....pak se bavme o tom, ze je opravdu potreba zmenit hernu . .Milanova argumentace je skvela jenze ma jedno velke ALE a tim je herna
- [27] Maveno Středa, 04.05.11, 8:16:31 0
-
Už jsem to tu v nějakém vlákně zmiňoval. Moje cesta LB byla strmá nahoru a následně stejně strmá dolu :) Vložil jsem 250 kč, vyhrál první bounty freezout (asi 30 USD) a pomocí Super Turbo HeadsUpů jsem to při nedodržování BR dotáhl až na 1100 USD a posléze jsem spadl skoro na nulu (takže v plusu jsem jenom rakeback). Protože postupem na GF jsem si splnil cíl, takže příští semestr už hrát nebudu a neskromně si myslím, že na Jetbullu už následovníka nenajdu, takže ta diskuze o úpravě LB utichne :)
- [26] Maestricek Středa, 04.05.11, 3:06:38 0
-
Milane, tohle je řeč "skoro" svatá. Opravdu moc krásně si vystihl všechny podstaty UNI a vše o co tu v průběhu jakékoliv sezony běží. Člověk se musí ohánět a překonávat nejrůznější pasti, aby si dostal do TOP 10 a zahrál si dobrý poker ve většinou přátelské společnosti GF. Pro nováčky, jakým jsme byl minulou sezonu bylo strašné motivující dohánět zkušenější hráče předemnou i přesto, že jsem skončil tak jakj jsem skončil tak jsem na UNI nezanevřel a makám dál a bojuju s financemi, snažím se hrát dobrý poker, hodně jsem se tady od zkušenějších hráčů naučil viz. Johny3333, jacknckean atd. a moc mi to pomohlo, i když někdy je prostě trocha smůly, ale každý hráč ví, že každá smůla je vždycky pro něco dobrá. Všem nováčkům přeju pevné nervy a pozvolný vzestup v žebříčcích svých regionů a těm matadorů, zde přeji totéž a těším se na setkání u stolů jak už online nebo na živáku. "Snaž se býti lepším hráčem, nezůstávej stále sráčem";))
- [25] Středa, 04.05.11, 1:32:03 0
-
Řešíme to fakt po xté, snahy jsou, ale není lepšího způsobu, než je stávající :) Samzat peníze = převést to na nějaký ROI atd., a to je nereálná záležitost, nikdy to nepůjde přesně trackovat a ten systém by byl super složitej. Že nováčci nemají šanci atd. - problém herny. Nováčci nemají šanci z mála vyhrát hodně, nováčci nebudou hrát na JB - freerolly, nějaký challanges od 0 do milionu apod. Turnaje za dolar s x tisíci gtd - neexistuje. Takže to je ten problém. Jinak LB musí být o penězích. Dejme tomu by hrál UNIpoker někdo, kdo má sklii a BR na 50-100dolarový sitka, HUpy, to je jedno - bude vyhrávat ligu borců, nedá nikomu jinýmu šanci - je to nefair? Není! Je to borec a nováčci a ostatní musejí makat, aby ho někdy dostihli. Borec je tímto odměněn a samozřejmě si zvyšuje pravděpodobnost být na GF. Nováček hraje každý freeroll, každý freez za dolar, maká, snaží se, k tomu hraje sitka za dolar, mtt za dolar, bum trefí 500 a má body a jde na GF, splní si sen atd. - musí se předvíst v takový konkurenci, o tom to je. Vypracovat se. Nemůžeš mu dát stejně bodů jako borcovi, co hraje x let, je o level výš a kdo ví proč jeětě hraje UNIpoker. Ale buďme tádi za takové, co to hrají a nováčci mají koho honit. Takto jsem vždycky cítil filozofii UNI, je to těžký to nějak přepracovávat, ale nutný, protože se mění doba, online, lidi atd., vše je dostupnější, vše je drzejší. Prostě GF je pro ty nej, co makaj celou sezonu. Nováček maká ve freerollech a chytá šance v mtt za dolar atd. (nereálné na JB, musí si poradit jinak). Borec hraje UNI kvůli svému vztahu k UNI a třeba cítí, že může nějak přispět komunitě, nováčkům, nebo si prostě mastí ego, to je jedno. Má samozřejmě náskok ve skillu, který ale ve freerollech tak moc neukáže, na živáku ano, ale během 6ti nebo kolika živáků snadno všechny bustneš v první hodině apod. skill neskill, malý vzorek. Ve freezoutech apod má stack, má edge a tím varianci snižuje a vykazuje lepší výkony než villain. V borcích dominuje a je odměněn. Zkušenější hráč je zkušenější hráč, tohle je poker, tady si nejsme všichni rovni :) Ale jsou cesty, jak se dostat výš a výš, chce to ale hodně vlastností tomu potřebných...
- [24] Ca11away Úterý, 03.05.11, 22:38:38 0
-
to milan..no ne ja jsem to rozdeleni detailne nepromyslela . .jen mne slo o to eliminovat penize .. pokud by nekkdo vyhral zebricek micro SnG, tak by dostal priblizne stejne bodu jako vitez tech nejvetsich ..vim, ze ti, co hrajou vetsi BI by asi byli nastvani, ale na druhou stranu .. pro vetsinu zacatecniku jsou borci nedostizitelni uz jenom kvuli BR a na freerolech, kde se vsichni uci hrat toho cloekmoc nevyhraje jestli nkdo hraj Hu nebo 6 max to uz je myslim na nem, stejne jako ted, kdy nerozlisujeme odkud penize vyhrajeme ...co setyka herny, ta plne souhlasim a za sebe musim rict, ze mne JB totalne nevyhovuje a nebyt trefy v par freerolech a bounty, tak jsem ani nehrala ....naprosto mne vyhovoval expekt, ale chapu, ze se vsichni snazi, abysme meli,co nejlepsi podminky
- [23] Sykis1 Úterý, 03.05.11, 20:47:27 0
-
Ahoj všem, jsem jednoznačně pro to, aby se co nejvíce v lize borců eliminoval vliv financí (peněz, dolarů a bohatství daného hráče). Proto jakýkoliv návrh, jak to udělat tak, aby i člověk s méně finančnícmi prostředky měl šanci bojovat o čelo, vítám a jsem PRO ;)... Jde pouze dle mého o složitost toho či onoho řešení pro organizátory a celkově pro chod celé ligy. ROI nejde z technických důvodů měřit, to chápu, ale návrhy jako třeba toto, by už mohly jít a mohly by být realizovatelnější ;). Jde prostě o co největší podmínkové vyrovnání všech 4 složek celé ligy (živé, bounty, freeroll a liga borců). Pokud mám na tři zbývající složky ligy stejné podmínky a jdu na stůl vždycky se stejným počtem žetonů a pouze moje dobrá hra mi vynese úspěch, tak tomu tak není v lize borců (podle mě). Prostě nikdo neví, jak vlastně hraje ten hráč, který je první v této lize. Je Maveno v plusu? Hraje dobře a nebo jen točí dolary? (PS: to není nic proti tobě Martine, já vím,že hraješ dobře a vím, proč to takto děláš se screeny) Určitě chápete o co mi jde, ale je pravda, že se toto diskutuje už dlouho a není to tak jednoduché k něčemu konkrétnímu dojít ...... Zkusme to ;) GL Sykis
- [22] Úterý, 03.05.11, 20:45:03 0
-
to 21: To je docela hezký nápad, rozdělit to. To jsme ale také už někdy řešili (to není pranýřování, jen ti osvětlím, kde bude zádrhel). Vynechám "problém" s JB hernou - neexistující midstakes, MTT opravdu opravdu pomálu atd. Pokud tohle vynecháme a budeme pracovat s hernou, která nabízí MTT od dolaru po x set, to samé u sng, různé formáty od donů přes 6max hyper turbo, HU atd., tak můžeš rozdělit žebříček na MTT a STT, ale musíš řešit BI i u MTT. Rozdělení do 3 skupin je ideální, řeší to tak prakticky každá herna u svých žebříčků apod. Ale už máš 2 skupiny, 3 podskupiny a musíš vyřešit bodování. Dostaneš námitku, že grinder 1 dolarových sitek s pěkným 15% ROI a třeba 500 odehranými STTs měsíčně je znevýhodněn. Proč tenhle systém narazí na JB, je snad zřejmé. Takže zase se dostaneš k tomu, že tenhle stávající systém je prostě opravdu dobré řešení, bohužel ten problém je traffic a nabídka JB herny. Na IPokeru mohl člověk trefit za 5 dolarů ranec, mhlas grindit micro sitka nebo si zatočit pár high stakes headsupů - každý mohl získat pěkné body a bylo to zajímavé sledovat úspěchy atd. Takže - bohužel, JB je podle mě ten problém, ne systém ligy borců. Plus ještě detail, bavil mě měsíční turnaj top 25 ligy borců o nějaký ten kufr například.
- [21] Ca11away Úterý, 03.05.11, 19:07:28 0
-
já nejsem pro zrušení ligy borců, aspoň má člověk motivaci, když vidí screeny...ale borce bych rozdělila na dvě části ..MTT a SnG..v části MTT bych přidělovala body stejně jako v freerolových turnajích tzn. podle umístění a počtu hráčů v turnaji, aby se vyloučil vliv peněz, protože někdo bphužel nemá 20dol na vstup do turnaje...co se týká části SnG tak tam navrhuju, aby byly žebříčky rozdělené podle BI jak je to třeba na (Expektu) ..kdybyb byly 3, tak si myslím, že už to pokryje rozptyl hráčů..tam už by se žebříček sestavoval podle peněz .. takže bychom měli docela přesné pedstavy o tom, jak někteří z nás hrají ....je to jen můj nápad . .tak doufám, že mně tady nebudou pranýřovat starší hráči, že o unipokeru nic nevím
- [20] Deathpro32 Sobota, 16.04.11, 17:20:51 0
-
to [19] Károly Liska : Tie tri počítajené turnaje som myslel pri mesačnom zrátaní FO a FZ turnajov. Nie ligy borcov. V prvom rade som zato, aby sa od celkového rebríčka odlúčila a z nej by postupovali hráči zvlášť na GF. Ale ak má ostať, tak by som to upravil tak, že by som zarátaval 3 naj freerolly a 3 naj freezouty v mesiaci, namiesto terajších dvoch. Alebo nedvojnásobil body LB. (alebo aj aj:)
- [19] V3nd3tta Sobota, 16.04.11, 10:46:33 0
-
zapocitanie troch najlepsich vysledkov v lige borcov je blbost a to hlavne z toho dovodu, ze kazdy sa zameruje na inu vec. Su hraci ktori se specializuju na HU, niekto na MTT, DON ci viac stolove sitka. V pripade ze by si bral iba 3 vysledky, hrac co hraje DON, HU by sancu nemal oproti trefam MTT turnajov, jedine ak by si niikolko stovkove turnaje. Druha vec cim by som obhajil hracov ligy borcov je to, ze nahrat tam niekolko stoviev ci tisicoviek dolarov je podla mna ovela vacsie usilie nez umiestnit sa v top 10-15 vo freerollu ci freezoutu. Kym trafis jeden z 8 turnajov a vyhrajes umiestnis sa hned v top. Ked berem sitka v lige borcov, aby tam clovek nahral napr. 50 vysledkov si musi odohrat napr 100 turnajov, moze tp byt samozrejme menej ale aj viac, co je iba z casoveho hladiska ovela narocnejsie nez trafit jeden z 8 resp. 16 turnajov v ramci freeroll a freezout a skoncit na prednych poziciach. S tym samozrejme suhlasim, ze body by sa mali nejakym sposobom upravit, aj ta varianta rozdelenie ligy je ok, ak to bude vymyslene normalne ale urcite by som hracov LB nejak neutlacoval lebo ak to niekto berie vazne, tak podla mna umiestnit sa v top 5-10 je mozno narocnejsie nez si to myslite.
- [18] Deathpro32 Pátek, 15.04.11, 16:03:28 0
-
to [12] Martin Titel : v prípade ponechania LB v celkovom rebríčku máš úplnú pravdu. freezouty by mali byť bodované viac, LB menej.... Alebo napríklad by som počítal 3 najlepšie umiestnenia v mesiaci. to najmä kvôli tomu, lebo 2 umiestnenia v mesiaci sú brané ešte zo starého systému, kedy sa hralo iba raz týždeňe. teraz máme dva krát viac turnajov. Môžem napríklad skončiť 4x vo freezoute v TOP15, čo nie je podľa mňa až také ľahké, ale počítajú sa my iba 2 a bodovo veľmi strácam na tých, čo frčia v Lige Borcov... to [15] Marek Černák: pre ligu borcov by bolo odveci dať semifinále, keďže samotný turnaj by bol proti filozofii tej ligy, v ktorej nejde o to kto koho porazí, ale kto koľko "nahrabe":) Pokojne by mohlo ísť 10 naj priamo. to [17] Marek Černák: CG by bolo super, ale osobne si neviem predstaviť,ako by to mohlo byť zrealizované. fakt nie.
- [17] Pátek, 15.04.11, 15:40:12 0
-
Poslední věc k LB, na jetbullu podle měl nemá vůbec smysl. Záleželo by na jaké herně by se to hrálo, ale nešel by do toho zapojit i profit z CG nebo něco podobnýho.
- [16] Pátek, 15.04.11, 15:37:07 0
-
Martinův příspěvek udělat kooficient na freezouty je určo spravná myšlenka ale na to musí být někdo chytrej a né jak já :-D ale líbí se mi to:-) určitě by freezouty měly být lépe hodnoceny než freerolly. Žebříček Čech Moravy a Slovenska bych určitě nechal. To se mi líbí
- [15] Pátek, 15.04.11, 15:29:58 0
-
Liga borců se mi do celkového hodnocení ligy taky moc nezamlouvala, a proto bych uvítal změnu. Příjdou mi rozumné dva návrhy, které už byly psány. Buď nenásobit body 2x, nebo udělat vlastní žebříček, kde by ale postupovalo taky jen top 10 jak na Moravě, Čechách a Slovensku. Nebo třeba jen top 5 + 5 semifinále. Rozhodně bych neměnil počty postupujících v jednotlivých regionech. Ale nevím jestli zase není omezena kapacita GF např na max 60. Dovolím si napsat ještě trochu off topic. Kdyby bylo na mě, změnil bych toho více. Například počty přímo postupujících z regionů, kde v českém je mnohem větší konkurence než jinde, tam bych dal klidně i top15 jako přímej postup. Semifinále bych nechal hrát pouze hráče na 11-40 pozici, kde bych pro top 10 na GF upravil startchipy, aby to bylo výhodné. V poslední řadě bodování z turnajů. Přijde mi jako šíleně velkej bodovej rozdíl mezi například prvním a 20 i když už do top 20 se není lehké dostat, ale v podstatě je to stejně jak na pozicích ITM v turnajích. Ve velkém turnaji například hráč na 11 místě dostane až 15x míň peněz než vítěz, tak asi to tak mal být. No a v živácích bych udělal taky změnu, co se týká bodů, páč je mnohem těžší urvat body např v Brně kam dorazí 80hráčů a někde jinde kde jich je 20. Tam by se mohl vymyslet nějakej kooficient. Jsem se nějak rozepsal a jsou to pouze moje návrhy, které nikdy neuspějí, ale chtěl jsem se o ně s vámi podělit, tak mě za ně neukamenujte. S unipoker ligou jsem ale jinak spokojen. ;-)
- [14] mararoma Pátek, 15.04.11, 11:56:03 0
-
Martin to je to co pisi ja,vse prepocitavat podle ucasniku a vkladu,vzorce na to existuji
- [13] mararoma Pátek, 15.04.11, 11:47:28 0
-
nebo at se zrusi bonusove body,vse pak vice vyrovna-)jsou to jen uvahy berte to z rozumem
- [12] Maveno Pátek, 15.04.11, 11:45:51 0
-
Když přistoupíme na myšlenku oddělení LB a vytvoření samostatného žebříčku, tak problém spatřuji hlavně v Jetbullu, protože tam se kvůli trafficu obtížně hraje aktivně a zároveň se tam těžko dělá nějaká větší trefa. Většina větších výher, co jsem koukal za ty poslední měsíce, byly způsobeny pouze velkým overlayem nebo added cenama. 15 postupových míst by bylo moc, když se podívate na aktivitu třeba tento měsíc (jedno sitko denně nepovažuji za aktivitu), tak jsme tam jen 3 aktivnější. Takže jako technicky nejjednodušší řešení bych to nechal tak jak to je, jen bych každé kategorii přiřadil nějaký koeficient. Mně třeba osobně vadí, že freezouty (které osobně považuji za první ligu UNIpokeru) jsou díky nejmenší účasti nejhůře bodovány.
- [11] mararoma Pátek, 15.04.11, 11:44:52 0
-
ja si myslim ze maji vsichni stejne moznosti,dam ti priklad 10 sitek po 3 dolarech ti zabere 1 hodku pri uspenosti 50%(a to je vsilach kazdeho!) mas 13 dolaru cisteho za mesic 390 za 30 hodin frezaut,nebo frerol trva 4-5 a zabere to 40 hodin za mesic.a zacit se da i z nuly,nebo kdyz mas na zivak muzes mit ty sime prachy na LB nebo ne?ale zmenam se nebranim
- [10] Deathpro32 Pátek, 15.04.11, 11:35:11 0
-
tie možnosti nie sú rovnaké. ako som písal tu: http://www.unipoker.cz/forum/2x116-profilove-stranky-hracu/ [príspevok 67]. Alebo si prečítaj celú tú diskusiu (aspoň po príspevok 33), tam dostaneš rozumné vysvetlenia, prečo tie možnosti rovnaké nie sú. nechce sa mi to tu znovu vypisovať
- [9] mararoma Pátek, 15.04.11, 11:32:27 0
-
ale osobne si myslim ,ze by vse melo byt podle poctu hracu(body,postupy)
- [8] mararoma Pátek, 15.04.11, 11:29:24 0
-
jj sohlasim,pak nechapu proc se tu mluvi z jedne souteze neco vymazavat-),vsichni maji stejnou moznost nekde nazbirat nejake ty body ne?
- [7] Deathpro32 Pátek, 15.04.11, 11:25:24 0
-
to čo navrhuješ tu bolo doteraz a osobne si myslím, že nový systém je oveľa zaujímavejší, aj náročnejší, ale o to viac súťaživý
- [6] mararoma Pátek, 15.04.11, 11:22:19 0
-
zdravicko vsem,tak ted jsem hodinku psal prispevek a bohuzel se to vymazalo tak napisi z cela zkrcenou verzi-),podle me maji vsichni stejnou motivac(i byt nahore),rikate zmeny :souhlas ,ja osobne bych vse prepocitaval podle ucasniku,body ze zivaku kde hraje 5 lidi-),(jsou pekne body i npro toho 5),postupy do semifinale 40 lidu pritom je aktivovano asi 80 (morava),slovensko jeste mene,co to spojit do jednho zebricku a rozdelit souteze?kazdy se muze soustredit na to co mu jde lepe.to je nazor nejvetsi lamy co tu kdy hrala,ale ja se kartama jen bavim,prosim berte to v potaz.na zaver omluvte pravopis jsem jen blbej hornik,nemam zadne skoly jako 99% zvas,jo jeswte jedna vec :zacal jsem tuto ligu hrat jen abych dokazal ,ze i s niskyma kartama se da dlouhodobe neco uhrat-)pekny den vsem romam
- [5] Deathpro32 Pátek, 15.04.11, 11:07:03 0
-
To koľko ľudí a ako by sa postupovalo na GF som strelil len pre lepšie pochopenie. Možno by borcom stačilo aj 10 miest neviem:) to už je na širšiu diskusiu. To bol len môj základný návrh konceptu. Každopadne, by som ale LB nenechal iba na "triafanie dobrých turnajov". sitka by mali ostať zachované určite. Je to podľa mňa tažisko hrania množstva hráčov a nevidím dôvod, prećo by v tomto smere mali byť ukrátený. čo sa týka aj bodov z UNIpoker turnajov. tam som popravde na vážkach. Na jednej strane je to dvoje započítavanie bodov, ale na druhej strane, ak to bude úplne nezávislí rebríček tak to až tak nevadí. Ak napr. hraješ freezout tak ideš doň z rizikom nejakého vkladu, ktorý ak sa ti podarí pretočíš. Čo je základný princíp každého turnaja či sitka. Takže si myslím, že pokojne by to mohlo ostať. Lebo ak niekto triafa iba freerolly, alebo tieto unipoker turnaje, aj tak nemá šancu potom v tej LB borcov uspieť. Tak mu to môže akurát pomôcť. Ale neviem no. Určite by mi to až tak nevadilo, keby sa tieto turnaje zrušili. Sitka by som ale určite nechal. Keď vadí množstvo nahratých výsledkov, tak by som dal, že napr. minimálna výhra na započítanie do ligy borcov je 10 USD alebo tak nejak
- [4] kubalive Pátek, 15.04.11, 10:22:17 0
-
No nutno rict, ze se Michal, zda se, vydal spravnym smerem. To zda vynechat i sitka neni podle me tak jasne... Jinak Vasku snaha o otoceni kormidla zpet k tematu dobra, ale osobne myslim, ze nejblizsi osobni invektivy mezi hraci stejne prijdou nejpozdeji v prispevku 11 :-)...
- [3] vojta88 Pátek, 15.04.11, 9:48:21 0
-
Ten nápad neni vubec marnej. Myslim si, že nemá smysl do LB nahrávat výsledky v řádech pár dolarů z dolarovejch sitek atp. Stejně tak nahrávání výsledků UNIpoker freerollů a freezoutů je akorát defacto zdvojování bodů za tu samou věc (dostaneš do žebříčku freerollů a ještě se posuneš v LB). Takže mě by se třeba líbilo, aby LB stála mimo jako samostatnej žebříček a hráči do ní nahrávali screeny, když trefí nějakej turnaj. Tzn. vynechal bych sitka a turnaje UNIpokeru a nahrával pouze výhry z turnajů. Jednak by nebyla strašná spousta výsledků, každej by se moh podívat kdo co pěknýho trefil a navíc by se to oprávněně mohlo nazývat Ligou borců. To kolik lidí by postupovalo přímo, případně nepřímo a jak by se bodovalo by se muselo ještě nějak doladit. Toť můj názor k tomuto tématu :)
- [2] GhostJ Pátek, 15.04.11, 9:13:42 0
-
Docela zajímavý návrh Michale viz. http://www.unipoker.cz/forum/2x116-profilove-stranky-hracu/. Jen aby nedošlo k nějakému nedorozumění, z žebříčku v rámci každého regionu přímo 10 + 5 ze semifinále (3x 15 = 45) a 15 z celkové ligy borců? Určitě se o tom dá nějak podiskutovat. Rád bych se držel toho, jak velký objem hráčů je motivovaný. Upřímě se mi tento návrh velice líbí.. ;)
- [1] gubbi79 Pátek, 15.04.11, 8:40:03 0
-
Zakládám nové vlákno, kam směruji debatu z jiných tématicky nesouvisejících vláken. Diskutujte zde možnosti, jak ligu borců do budoucna vylepšit, změnit, upravit...