Fórum > UNIpoker > Fair play

Vkládat nové příspěvky mohou pouze přihlášení, aktivovaní hráči.

[12] johny3333 Neděle, 29.05.11, 8:56:48 0

rozumné řešení a souhlasím.Děkuji vedení za rázné kroky doufám,že se s tímto už nesetkáme!!Gl všem na Grandu.

[11] Deathpro32 Sobota, 28.05.11, 17:56:29 0

ďakujem vedeniu za vyjadrenie a vyriešenie celej tejto záležitosti... Teším sa na vás všetkých na GF :)

[10] vojta88 Sobota, 28.05.11, 15:50:08 0

imo nejlepší možný řešení celého problému, v podobnym duchu sem se k tomu vyjadřoval, že šlo jenom o nějakej momentální úlet a ne nic hroznýho. Ad "znevýhodnění některých hráčů": Nechci se v tom už moc vrtat, ale když sem v mém komentáři navrhoval nějaké odškodnění hráčů, tak by mě zajímalo, proč není možné řešení udělení divoké karty poškozeným hráčům, kteří se mezi tím na druhém stole povyřazovali. Když se tímto způsobem udělí "diskvalifikace" některým hráčům, tak bývá ve všech sportech/soutěžích běžné, že se posunuje pořadí. Přišlo by mi to jako logické a komplexní řešení. Výsledky semi určitě jsou k dispozici, tak by stačilo posunout dva hráče (kteří vypadli na před top 10) na postupová místa. Každopádně jestli je to problém nebo to z nějakého důvodu není možné či žádoucí, tak nic... see ya na gf.

[9] Sobota, 28.05.11, 15:16:42 0

Snad se z toho poučíme. A teď hurá na Grand, už se mi o něm zdají i sny:D

[8] GhostJ Sobota, 28.05.11, 15:13:25 0

Také děkuji za vyjádření a těším se, až se potkáme na grandu..

[7] Sobota, 28.05.11, 14:32:33 0

Díky za vyjádření, myslím se, že by si to měli povinně přečíst všichni. Mám za to, že je to správný krok.

[6] pavelcz Sobota, 28.05.11, 14:09:32 0

Můj původní příspěvek - Asi jste si všimli, že v minulém příspěvku jsem se snažil být hodně nekonkrétní. Ti kdo mě znáte, tak víte že jsem hodně nekonfliktní typ a k radikálním řešením se uchyluju jen v nejnutnějších případech. Proto jsem ve svém vyjádření nepoužil žádná jména, hlavně proto, že informace se ke mě dostaly z druhé ruky a nebudu přece rozhodovat na základě nějakých doměnek. Zároveň jsem nechtěl zmiňovat přímo Gubbiho, minimálně proto, že byl naším správcem v Plzni a dlouhou dobu nám pomáhal. Mrzelo mě to, ale to že z ligy odchází sám mi stačilo, nepotřeboval jsem to vyzdvihovat jako "výstrahu pro ostatní". Co se týče ostatních provinilců, tam jsem přesvědčen o tom, že jejich chování určitě nebylo nějak předem plánované a že se prostě nechali hloupě strhnout, přičemž se mohli i nějakou dobu domnívat že nedělají nic tak špatného, protože Gubbi měl určitou autoritu, která by mohla implikovat, že je vlastně vše OK. Tím se jich ovšem nijak nezastávám, právě naopak, strhnout se k domlouvání je špatné, a toto chování jako takové by mělo být potrestáno.

Vzhledem k tomu, že nyní mám dostatek informací k tomu abych učinil nějaké restriktivní opatření tak tak činím: Uděluji hráčům s nicknamy gubbi79, karry_karry, Her0inaction zákaz účasti na Grand Finále a měsíční zákaz hraní ligy. Hlavně na základě tohoto důkazu: http://i200.photobucket.com/albums/aa233/CFox007/x1x/chipdumping.png
Edit: Přidán hráč Wwwejce, napsal mi sám email a omluvil se - nicméně platí pro něj stejný postih jako pro výše jmenované.
Toto rozhodnutí nabývá okamžitou platnost od teď a je konečné - tzn. pokud si myslíte, že by měli být viníci potrestáni přísněji nebo jinak, tak prosím respektujte toto rozhodnutí. Pokud si myslíte, že by měl být potrestán ještě někdo další, tak to prosím neveřejně napište mě na email, a ideálně pošlete nějaký hmatatelný důkaz... více informací nemám a nemohu a ani nechci vylučovat hráče na základě diskuze ve fóru, kde jsou výroky dost nepřesné.

Znevýhodnění některých hráčů - Někteří účastníci semifinále byli z výše uvedených důvodů znevýhodněni a je možné, že kvůli tomu nepostoupili do Finále. Na mě jako na organizátorovi je, abych toto nepřipustil, a hájil zájmy všech poctivě hrajících hráčů. Dostávám se do nelehké situace, jak tento fakt řešit. Opakování semifinále je technicky i organizačně nemožné. Co se týče udělení divoké karty někomu, kdo byl znevýhodněn, nebo postupu dalšího hráče v pořadí, tak to také není ideálním řešením. Jediným východiskem je viníky potrestat, a ukázat tak pro příště, že na UNIpokeru nemáme o takové praktiky zájem.

Nepsaná pravidla - Nepsaná pravidla jsou nepsaná, protože k tomu existuje nějaký důvod. Konkrétně zde bylo zmíněno "střídání konání Grand Finále Praha - Brno". Proč je toto pravidlo nepsané? Protože o místě konání rozhoduje spousta faktorů. Tento semestr jsme uvažovali o konání Grand Finále v Praze, Brně, Bratislavě a Plzni. A to myslím vážně - probírali jsme všechny čtyři varianty. Nejlépe nám z toho vyšlo Brno - ať už svoji polohou uprostřed, nabízeným servisem, nebo i samotným faktem, že minulé GF zde proběhlo naprosto bez problémů.

Termín Grand Finále - Tak tady bych upřesnil, že nešlo o "změnu" ale o vyhlášení termínu, který se o týden liši s "nepsaným pravidlem", že GF je poslední sobotu v měsíci. Nikde na stránkách nebyl vypsán termín GF, neposílali jsme ani žádný email s touto informací, ani jsme to ústně nijak nekomunikovali. Tak jak to bylo probíráno v diskuzi, tak to vypadá, že jsme se rozhodli změnit termín na poslední chvíli - to není pravda. A GF bylo ohlášeno dostatečně dlouho dopředu. Termín byl ohlášen více jak 1,5 měsíce dopředu. Bylo to tak vždycky a to prostě proto, že GF začínáme připravovat a plánovat 2 měsíce před jeho konáním, ne dřív ne později. Často se mě dříve hráči ptali v předchozích sezónách na termín, a některým z nich se prostě nehodil. Kryl se třeba s rodinnými oslavami, fotbalovými zápasy, které hráči aktivně hráli a podobně. Vždy to ale tito lidé pochopili a řekli: Dobře, tak příště to vyjde.

Gubbi ve svém příspěvku píše "Došlo k posunu termínu konání GF o týden z důvodu tak malicherného, jako je přítomnost štábu Pokermana. Jinými slovy, PR unipokeru dostalo přednost před hráči samotnými." Přemýšlel jsem jestli na toto vůbec reagovat, protože mi to celé připadá postavené na hlavu. Pokerman je největší a dovoluji si tvrdit i nejlepší český pokerový zpravodajský server. Moc si vážíme toho, že je naším partnerem, a ani si nedokážete představit jakou jsme měli radost, když se nám podařilo na minulé Grand Finále dostat jeho štáb. Vy co jste byli na minulém Grandu a sledovali jste Finálový stůl, mi doufám dáte za pravdu, že atmosféra "televizního stolu" byla neopakovatelná. Bylo cítit napětí, bylo vidět že opravdu o něco jde a ta chvíle byla velice slavnostní. Hráči Grand Finále tak zároveň mají památku v podobě videozáznamu. Toto GF bude opět štáb Pokermana přítomen, bude také přítomen profesionální fotograf, který bude průběh celého turnaje zachycovat, dále zde bude reportér, který přesně zapisuje handy a dění na Final table. Nepleťme si pojmy, toto všechno není "PR UNIpokeru, které dostalo předost před hráči", jak píše Gubbi. Tohle je nadstandardní servis pro naše hráče, který rozhodně není zadarmo, ale my prostě chceme aby Grand byl na co nejvyšší úrovní. Proto když Grand plánujeme, tak hledáme vhodný termín takový, abychom mohli připravit co nejvíce takových "vychytávek".

Započítávání bodů ze živáků z růzých měst - Toto téma rozjelo rozsáhlou diskuzi, která mě nemile překvapila, čekal jsem spíše pozitivní reakce. Tak hlavně tato změna nebyla vypsána z nějaké mojí nebo Petrovy libovůle, musím říci, že kvůli této změně nemá UNIpoker ani víc hráčů, sponzorských darů ani čehokoliv jiného. Naopak jsem musel vynaložit určité úsilí, abych systém přeprogramoval tak, aby to bylo vůbec možné. Proč byla ta změna udělána? Na přání hráčů, pouze jako "feature" - vychytávka. V první řadě šlo o to, aby se setkávali hráči UNIpokeru z různých měst, aby hráči měli příležitost hrát více živých turnajů v rámci UNIpokeru, a aby zlepšovali svoji hru a poznali nové lidi, kluby. O to snad v UNIpokeru jde a proto jsme ho zakládali. Započítávání bodů vstoupilo v platnost během rozběhnuté ligy a to jen z toho důvodu, že trvalo nějakou dobu to naprogramovat v rámci systému a nového profilu. Chtěli jsme toto vylepšení přinést hráčům co nejdřív a nechtěli jsme čekat až na další semestr. Bohužel se stalo to, že hodně hráčů začalo kritizovat fakt, že existují města ve kterých hraje málo hráčů a proto si tam někteří tzv. "jezdí pro body". To mi přijde trochu nadnesené, nemyslíte? I kdyby tam hrálo třeba jen 15 hráčů, tak to ještě vůbec neznamená, že musíte nutně uspět - můžete být přece klidně poslední. Při vymyšlení systému započítávání více živých turnajů by mě v životě nenapadlo, že se hráči budou mezi sebou popichovat, kdo v jakém městě body získal... Nicméně vznikla zde nějaká situace a my jsme ji s Petrem vyřešili tak, že v dalším semestru se UNIpoker hraje pouze v městech s hojnou účastí: Praze, Brně, Bratislavě, Plzni, Ostravě, Žilině, Teplicích, Nitře a Košicích.

Omluva Gubbiho - Gubbi sice píše, že ho to mrzí, ale hned potom píše spoustu věcí které jsou nepřesné nebo nepravdivé (viz výše), omluva podle mě vypadá jinak než, že vypisuju že jsem "jenom slowplayoval" a "jenom pošťuchoval" a "jenom hrál osobku na hráče", ale "nikdy jsem nezahodil nuts". Jsme lidi a každý z nás může udělat hloupost nebo chybu a já to beru, proto Gubbimu i ostatním uděluju pouze zákaz účasti v lize na jeden měsíc. Já jsem pro to, aby mohli dostat druhou šanci a ukázat, že to celé bylo jen hloupost, klukovina. Takže až to za měsíc ochladne a borci se budou chtít do ligy aktivovat, tak pokud budou respektovat všechna pravidla a fair-play, nebudu s tím mít problém. Proteď jsme Vaškovi aktivaci neprodloužili, jeho učet je neaktivní a minimálně měsíc bude. Proto prosím všechny hráče aby se zdrželi repostování jeho příspěvků, v současné době nestojíme o další příspěvky, které pouze popichují a vyvolají to, že budu muset 5 hodiny vypisovat podobný elaborát a nepřinese to žádnou přidanou hodnotu pro nás ani hráče.

Shrnutí - Celé je to smutné, ale snažme si z toho odnést něco pozitivního. Ukázalo se, že UNIpoker je komunita, kde hráčům jde o základní morální principy a pokud jsou porušeny je vyžadována spravedlivá náprava. Hráči UNIpokeru jsou otevření a nebojí se projevit svůj názor. Také vidíte, že my jako vedení jsme ochotni odpovídat i na velice nepříjemné otázky a za svými rozhodnutími si stojíme. Pojďme se teď radši bavit o Grandu a o tom jak si ho společně užijeme...

[5] Ca11away Pátek, 27.05.11, 22:01:26 0

jen obecne, nebylla jsem u zminenych incdentu . .ale je urcite pravda, ze pravidla by se nemela menit v pubehu , to plati na vsechny hry, sporty atd.. .. jinak mam pocit, ze termin GF byl opravdu jiny a na webu byl, protoze to mam naopak jako Gubbi . . . v puvodnim terminu bych se zcela jiste nemohla zucastnit, proto jsem se za bodama nijak zvlast nehonila

[4] Deathpro32 Pátek, 27.05.11, 21:24:33 0

no pravidlo striedania miesto bolo ako píšeš nepísane...teda to ani nebolo pravidlo.... Ja osobne som nikdy nikde nevidel termín a miesto GF až kým nebolo oznámené oficálne to terajšie. takže to, že si si myslel, že to bude inokedy a na inom mieste je tvoja vec a nie je to dôvod na nahnevanie sa.

[3] GhostJ Pátek, 27.05.11, 20:39:59 0

Byl jsem Gubbim požádán, abych sem vložil jeho příspěvek (z nějakého důvodu již nemůže přispívat do diskuze):

Gubbi: Nikdy jsem neříkal, že se mi liga jako taková nelíbí, kdyby se mi nelíbila, nehrál bych ji. Nelíbily se mi ale některé zásahy vedení unipokeru do pravidel v průběhu ligy (nejen tohoto posledního semestru). Několikrát v minulosti se stalo, že vedení sáhlo do nastavených propozic v průběhu semestru a tím změnilo/ovlivnilo chod ligy. Toto vygradovalo v průběhu tohoto semestru, kdy bylo změněno nepsané pravidlo o střídání místa konání GF Brno-Praha a především došlo k posunu termínu konání GF o týden z důvodu tak malicherného, jako je přítomnost štábu Pokermana. Jinými slovy, PR unipokeru dostalo přednost před hráči samotnými. Já jsem také několik měsíců sbíral body do žebříčku, abych bojoval o účast na GF, bohužel změnou termínu konání GF vedení unipokeru sabotovalo snahu moji, protože v nově nastaveném termínu se zúčastnit nemohu. Mé chování při semifinále bylo jak už jsem sám napsal hloupé a nevhodné. Jen bych tímto rád zdůvodnil pohnutky, které mě k tomu vedly. P.S. Nastalá situace v semifinále nebyla nijak chystaná, vyplynula v podstatě z konstelace hráčů u stolu a za sebe mohu prohlásit, že jsem během hry neprovedl jediný chipdump - slovně jsem pošťuchoval v chatu, slowplayoval jsem, oznámil jsem jednou svoji handu preflop, hrál jsem "osobku" na jednoho hráče, kterého nemám u stolu rád, ale ani jednou jsem nezahodil nuts když jsem byl v akci.

[2] Deathpro32 Pátek, 27.05.11, 20:15:27 0

Ja si každopádne myslím, že by hráči v tom zapletení mali byť z grand finále vylúčení. Nie je to nič osobné, nie je to kvôli tomu, že chcem mať na GF menšie pole hráčov:) je to možno kruté, najmä v takejto "priateľskej komunite" ako je UNIpoker. Ale povedzme si na rovinu. UNIpoker za pár rokov narástol a treba nad ním držať tvrdú ruku. Vylúčenie je teda najmä nástrojom na zastrašenie všetkých ostatných, ktorí by v budúcnosti nad niečím podobným pomýšľali. Chápem, je to pre vedenie určite nepríjemná situácia a máte teraz na starosti plánovanie GF, ale mali by ste byť nekompromisní

[1] pavelcz Pátek, 27.05.11, 17:01:24 0

Jak někteří z vás zaznamenali, došlo v semifinále v Čechách k nepříjemné situaci, kdy někteří z hráčů porušili zásady Fair play. Z informací které se ke mě dostaly usuzuju, že situace byla vyvolána jedním z hráčů, který nesouhlasil s některými pravidly UNIpokeru, tak se rozhodl semifinále tímto způsobem sabotovat.

Když se podíváte na popis nové sezóny tak uvidíte spoustu vylepšení a úprav pravidel, které vznikly na náměty hráčů. Zrovna semifinále se v příští sezóně již konat nebude. V této sezóně bylo semifinále součástí vyhlášených propozic a všichni hráči s ním byli seznámeni hned na začátku sezóny. Předpokládáme vždy, že pokud jsou dána nějaká pravidla, hráči je budou respektovat. A pokud nesouhlasí s nastavením, tak se ozvou a my na to můžeme reagovat změnami v dalším semestru (a to děláme). Sabotování jednoho z nejdůležitějších našich turnajů opravdu není řešením, je to dětinské selhání několika málo jedinců. Pokud se hráči liga nelíbí taková jakou ji připravujeme, se spoustou dotovaných turnajů, cen, žebříčků, fotek, článků, tak ji hrát nemusí, ale budu rád když ji nebude sabotovat...

Poker je hra, ve které když se jeden hráč u stolu rozhodne ostatním hru znechutit, tak má bohužel hodně možností jak toho docílit. Může chodit každé kolo all-in, může dělat nesmyslná rozhodnutí, popichovat ostatní... Pokud by se jednalo o silvestrovsky freeroll, nebo nějakou domácí hru, tak bych to pochopil, ale ne pokud se jedná o Semifinále do kterého účastníci sbírají body čtyři měsíce.

Když jsme s Petrem vytvářeli pravidla, tak jsme očekávali, že si nikdy nebudeme muset vynucovat jejich dodržování. Každý z nás má určitou představu o slušnosti a zásadách fair-play a je jen na nás, abychom se jich drželi. Nechci teď rozhodovat o nějakých zákazech a vylučování z ligy, UNIpoker je natolik silnou komunitou, že pokud někdo podváděl, tak to ostatní stejně vědí a ten konkrétní člověk se penalizuje sám, protože mu to kolektiv neodpustí. Hráč, který kazil hru nejvíc se stejně rozhodl v příštích sezónach nehrát.

Co se stalo, stalo se, mě situace mrzí, mnohem radši než na řešení problému uměle vyvolaným 2-3 hráči bych pro vás připravoval Grand Finále. Na Grand se už moc těším a doufám, že proběhne naprosto v poklidu v duchu fair-play. Pokud budete mít jakékoliv připomínky, můžeme se o tom pobavit osobně přímo na Grandu. Takže pokud cítíte potřebu se k tomu nějak nutně vyjádřit, pojďte to radši se mnou probrat osobně, než to řešit dlouho na internetu, myslím že řečeno toho bylo už dost...